شاید تنها راه نجات موز کریسپر باشد

admin دسته‌بندی نشده

مانور ی مهندسی موز سلسله بعدی همچنان ادامه دارد. دولت کلمبیا ماه گذشته تایید کرد که قارچ بدخیم ی موز (بیماری پاناما) بوسیله قاره ی آمریکا که مطمئن کننده بسرنوشت شوم دچار کردن بنیانی ی موز درون دنیا است، رسیده است. این حمله لزوم جدیت درجهت ایجاد میوه ای که بتواند دربرابر این بلا مقاومت کند، را برجسته کرده است.

دانشمندان در حال کاربرد از ترکیبی از رویکردهای مختلف بخاطر نجات موز هستند. گروهی از پژوهشگران استرالیایی ژنی را از موز وحشی بیدار ژنوم برترین سنخ تجاری موز یعنیکاوندیش کرده اند و درحال حاضر آزمایش این موزهای اصلاح شده تو آزمایشات میدانی در حال انجام است.

پژوهشگران بخاطر استقامت مقاومت کاوندیش دربرابر قارچ مهلک ای که فوزاریوم ویلت (نژاد گرمسیری ۴ یا TR4) نام دارد، بوسیله اسباب ویرایش ژنکریسپر روی آوردند. دانا کردن ژن مقاومت دربرابر TR4 به ژنوم کاوندیش با استفاده از روش های سنتی امکان پذیر محو چون این گوناگونی عقیم بوده و با متد کلون کردن تکثیر می شود. رندی پلوتز دانشمند بیماری شناسی گیاهی از دانشگاه فلوریدا می گوید که شاید تنها طرز نجات کاوندیش، دستکاری ژنوم آن باشد. این واریته ۹۹ درصد از بی مو محموله های جهانی موز را تشکیل می دهد. جیمز دیل بیوتکنولوژیست دانشگاه فنی کوئینزلند استرالیا، در ماه ژانویه و به محض اینکه اولین شایعات درمورد رسیدن TR4 به کلمبیا ظاهر شد، وارسی موزهای دگرگونی ژنتیکی یافته را آغاز کرد. دیل می گوید:…داخل آن هنگام، کلمبیا یک شرایط اضطراری ملی اعلام کرد و حالا میزان توجه به این موضوع بوسیله اوج فصیح است.

کارکنان درون حال تجسس دشت برداشت شده موز تو مزرعه ای در استرالیا

این ابتدایی باری حلق که یک واریته ی تجاری موز با ضعف رو بوسیله رو می شود. در نیمه ی نخست دهه ی ۱۹۹۰، سویه ی دیگری از قارچ فوزاریوم که TR1 نامیده می شود، تقریبا تمام موز برتر آن دوران یعنیگروس میشل را از بین برد. ولی کشاورزان یک نسخه ی پشتیبانی از موز کاوندیش داشتند که دربرابر TR1 مقاوم بود و به اندازه ی کافی معتمد بود که مکان به جایی درون جریان صادرات را تحمل نرم و دارای طعم و بافتن قابل قبولی باشد. پرورش دهندگان بزرگ موز مانند چیکیتا به کاوندیش روی آوردند.

این بار جایگزین آسانی حیات ندارد. رودومیرو اورتیز متخصص ژنتیک گیاهان از دانشگاه علوم کشت سوئد می گوید که هیچ سنخ طبیعی موز وجود ندارد که دارای کیفیت موز کاوندیش باشد و دربرابر TR4 نیز مقاوم باشد. البته قارچ نیز حریفی سرسخت است. این قارچ به دستگاه ی قارچ کش ها نمی میرد و می تواند تا ۳۰ سال داخل مزار بماند. این فرمان علت شده است که TR4 بتواند به آرامی و به دستیار ابزار آلوده و مزار تو سرتاسر جهان پراکنده شود. سویه ی سابق الذکر در دهه ی ۱۹۹۰ و قبل از حمله بوسیله استرالیا و کشورهای خاورمیانه و آفریقا، اول به تخریب محصولات موز آسیا کرد. اکنون TR4 وارد قاره ی آمریکا شده است و پژوهشگران می گویند که چنانچه نتوانند این موز را دربرابر قارچ درست کنند، کاوندیش هنگام چند دهه ی آینده منقرض خواهد شد.

قسمت قسمت کردن دیل روی تغییر گیاهان موز با بیدار کردن ژنی از موز وحشیMusa acuminate malaccensis که دارای مقاومت دربرابر TR4 است، تمرکز کردند. پس از سرایت نتایج امیدوارکننده حاصل از یک ازمایش میدانی کوچک داخل سال ۲۰۱۷، او مطالعه ی ارشد تری را ۱۵ ماه پیش آغاز کرد.مقاله های مرتبط:سعی برای استقلال درختان موز از کار بزرگ انقراضموز در آستانه انقراض راحتی داردتغییر ژنوم با CRISPR، راهی بدیع بخاطر مقابله با ویروس موز

دیل و همکارانش کاوندیش ترانس ژنیک را در نیمه هکتار زمین آلوده به TR4 داخل شمال استرالیا کاشتند. دیل می گوید موز ترانس ژنیک عملکرد نواخت دارد، در حالی که حدود یک سومین از موزهای معمولی که برای مقایسه کاشته شده اند، با قارچ آلوده شده اند. وی عزم دارد که پس از اتمام تجسس داخل سال ۲۰۲۱، تایید مسئولین استرالیایی را برای بازاریابی یک موز کاوندیش ترانس ژنتیک بگیرد. اما غیرممکن است بتوانیم پیش بینی کنیم که آیا مقامات چنین چیزی را مقبول می کنند یا فرایند قبض تایید چقدر طول می کشد. تا اینکه اگر موز ترانس ژنیک دیل تاییدیه را بگیرد، فروش آن یک مشکل است. محصولات ترانس ژنیک مدت ها است بوسیله ویژه در اروپا با لیس اقبال عمومی مواجه است. پلوتز می گوید:جیمز موز بسیار نیکوکاری دارد که به نظر می رسد تقریبا دربرابر TR4 جماز است اما اینکه آیا استعمال کنندگان این موزها را بخرند یا نه موضوع کاملا متفاوتی است.

دیل داخل مجاهدت خوشایندتر کردن موزهای مهندسی شده بخاطر مسئولان مربوطه، درحال ویرایش ژنوم کاوندیش با مصرف از کریسپر است تا انگیزه مقاومت آن دربرابر TR4 شود. در این گونه ژنی از خار دیگر وارد ژنوم کاوندیش نمی شود. او درحال تلاش است که یک ژن معقول را جهت مقاومت دربرابر TR4 می شود، درون کاوندیش کوشا کند. این همان ژنی است که او تو M. acuminate شناسایی کرده است. ولی این حکم هنوز در مراحل مقدماتی است. دیل می گوید قبل از اینکه این موزها برای آزمایش هوشیار راسته شوند، چندین سال زمان نیاز است.

پژوهشگران دیگر درحال استفاده از کریسپر برای استواری قدرت دفاعی کاوندیش از نحو های دیگری هستند. لینا تریپاتی زیست شناس مولکولی موسسه ی بین المللی کشاورزی گرمسیری در نایروبی کنیا درحال استفاده از اسباب ویرایش ژن برای سرکوب ژن هایی از کاوندیش است که به دید می رسد جهت درک این گیاه دربرابر TR4 می شوند. تاکنون، او تنها لیف کاوندیش را در آزمایشگاه ویرایش کرده است. کود ی بعد فراگیری و رشد این بافتن در قلمه های درخت و بعد دیدن اینکه آیا گیاهان از TR4 جان تندرست در می برند یا نه است. پژوهشگران کشور فیلیپین پیشنهاد کرده اند که آزمایش موز کاوندیش ویرایش شده ی تریپاتی در کشور آن ها اجرا شود؛ TR4 در آن جا حیات دارد اما تو کنیا نیست.

پژوهشگران ژنوم گیاهان بالغ موز را تصحیح کرده اند تا دربرابر قارچ فوزاریوم ویلت مستحکم باشد.

یک استارتاپ بیوتکنولوژی بوسیله شهرت Tropic Biosciences در انگلستان در جدیت است که از کریسپر برای تقویت جهیز امن کاوندیش استعمال کند. همه ی گیاهان لفافه های کوچکی از RNA تولید می کنند که فعالیت برخی از ژن های گیاه را کنترل می کنند.مطالعات اخیر نشان داده اند که گاهی اوقات برخی از این رشته هایRNA می توانند ژن های موجود تو پاتوژن ها را سرکوب کنند و مهاجم را از پای درآورند. این باهم اتحاد کردن بیوتکنولوژی درون حال کاربرد از کریسپر برای تصحیح رشته های RNA موجود داخل کاوندیش است بوسیله صورتی که بتوانند ژن های TR4 را غیرفعال کنند.

اما هنوز مشخص ازاله که استقبال جهانی از این موزهای بهسازی ژنی شده بوسیله چه رخ خواهد بود. داخل سال ۲۰۱۶، وزارت کشاورزی آمریکا یک قارچ خوراکی را که ژنوم آن با استفاده از کریسپر بهسازی شده بود، تایید نکرد. این فقره مدال می دهد که آن ها مقدور است دربرابر موزهای بهسازی ژنی شده همچنین همین رفتار را داشته باشند.

نصیب و قسمت های کلمبیا، شیلی، برزیل و ژاپن بیانیه های رسمی را منتشر کرده اند که نشان می دهد آن ها ممکن است درمورد محصولات ویرایش شده با کریسپر ابدار نگیرند. اگرچه هم گذاری ی اروپا گفته است که محصولات بهسازی ژنی را دقیقا متشابه سایر غذاهای ترانس ژنیک تک تقویم استراحت می دهد.

اورتیز از تلاش های پژوهشگران درزمینه ی مهندسی ژنتیک گیاهان حمایت می کند اما درمورد تمرکز صرف کردن روی گونه محلول بیوتکنولوژی برای حل صعب موز آژیر می دهد. او می گوید علاوه بر کاوندیش، بیش از هزاره نوع دیگر موز وجود دارد. آن ها به پیمانه ی کاوندیش تولید نداشته و صادر نمی شوند یا مزه ی مشابهی را ندارند اما شرکت های تجاری موز باید سعی کنند بازاری بخاطر موزهای جایگزین محسوس کنند.بیشتر بخوانید:سیر ناامیدکننده اخبار اقلیمی؛ جهان در اسکان بیشه زدایی شکست خورداگر کامل درختان زمین نابود شوند، چه اتفاقی می افتد؟تخریب گشاد بیشه های آمازون تو برزیل و تاثیرات نامطلوب حاصل از آنپژوهشی تازه درباره درختان و نقش آن ها در تغییرات اقلیمیتکنیک کریسپر زمان حال قادر به ویرایش همزمان چند ژن است

شاید دوست داشته باشید:

جزئیات Hopper، تبار جدید پردازنده های گرافیکی انویدیا، فاش شد

مهم ترین و بزرگ ترین وقوف درباره ی محصولات انویدیا به رسانه ها رسید. غول پردازنده های گرافیکی در پندار تولید خانواده […]

وعده اپراتورهای موبایل به کاربران اینترنت همراه | اینترنت موبایل ۷ استان دیگر هم وصل شد

بوسیله گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، آخرین خبرها از یگانگی به اینترنت حاکی از آن است که بر […]

دلار چند؟

به گزارش ایسنا، بازار ارز امروز ( چهارشنبه) به قضیه افزایشی خود ادامه داد؛ به گونه ای که ارج فروش […]